Mеждународна организация по миграция

МОМ България раздаде хранителни пакети на уязвими мигранти

МОМ България продължава кампанията си за подпомагане на мигранти, изпаднали в нужда поради пандемията от КОВИД-19. Тази седмица беше организирано раздаване на хранителни пакети на лица, търсещи или получили международна закрила, както и други мигранти, живеещи в Харманли, Свиленград и в старозагорското село Помощник.

След оценка на нуждите и степента им на уязвимост, извършена съвместно с Фондация „Мисия криле“, бяха раздадени хранителни продукти от първа необходимост като олио, ориз, булгур, леща, нахут, боб, паста, конфитюр, сол и захар.

В Харманли общо 23 лица получиха хранителни пакети, докато в старозагорското село Помощник 9 лица бяха подпомогнати като пакетите бяха доставени в домовете им при съобразяване на мерките за безопасност в условията на пандемията. На следващия ден бяха подпомогнати и 10 души в Свиленград.

Двете дейности бяха координирани между МОМ България и Фондация “Мисия Криле“ и се проведоха като част от проект “Закрила на уязвими мигранти и подкрепа за доброволни връщания и реинтеграция“, финансиран от Генерална дирекция Миграция и вътрешни работи на Европейската Комисия чрез Спешните мерки по Фонд „Убежище, миграция и интеграция” 2014-2020.