МОМ организира крикет турнир в София

От 18 до 20 ноември 2019 г. МОМ България организира тридневен турнир по крикет на стадион „Локомотив“ в София в партньорство с Националната спортна академия (НСА).

     

Въпреки че е сред най-старите все още практикувани спортове, както и вторият най-популярен спорт в света след футбола, крикетът е крайно непознат в България. Целта на събитието бе да се популяризира този необичаен за нас спорт чрез запознаване на над 170 участници между 10 и 16 години - ученици от 15 СУ „Адам Мицкевич“ и младежи, настанени в РПЦ София - кв. Военна рампа, с историята на играта, правилата и основните техники на подаване и батиране.

Изиграните демонстративни срещи бяха изключително оспорвани и изпълнени с много позитивни емоции, като в тях всички участници показаха завидни спортни умения и желание в бъдеще да практикуват крикет.

Събитието е част от ежегодния Месеца на бежанеца в София и се проведе в рамките на проект „Повишаване на информираността на българското общество и мигрантските общности в България“, финансиран от Националната програма на България по фонд „Убежище, миграция и интеграция“ 2014-2020.