Mеждународна организация по миграция

Образователни и развлекателни дейности по време на карантина

Непридружените деца, настанени в Сигурната зона в РПЦ София, кв. Военна рампа, продължават да получават ежедневна подкрепа от екипа на МОМ и по време на карантината обявена заради глобалната пандемия на COVID-19.

Момчетата участват активно в спортните и образователните занимания, организирани от МОМ, спазвайки, разбира се, всички предпазни мерки, включително социална дистанция. Всеки ден имат физически тренировки, като практикуват и други спортове ежедневно на игрището на територията на РПЦ. В последните дни разнообразиха заниманията си с пускане на хвърчила, направени от подръчни материали, както и със своеобразен пикник на игрището, придружен от игри на карти и много смях.

Освен спортните занимания, децата работят и по общото си образование по предмети като история, география и английски, заедно със социални работници на МОМ, от които децата получават всякаква нужна подкрепа. Младежите провеждат ежеседмични онлайн консултации с психолог на МОМ, който работи съвместно със социалните работници на МОМ с цел изготвяне на образователна програма на децата в психо-социална насока.

Може да намерите повече снимки на нашата Фейсбук страница тук.

Дейностите в Сигурната зона за непридружени деца се финансират от Европейската комисия, Генерална дирекция „Миграция и вътрешни работи“ чрез Спешните мерки на Фонд „Убежище, миграция и интеграция“ 2014-2020.