Екипът на МОМ организира футболни турнири в Харманли

Екипът на МОМ организира турнири по футбол за лица, търсещи международна закрила, настанени в РПЦ гр. Харманли. Събитията се проведоха в два дни на общински футболен терен в града, по всички правила на футболната игра. В първия ден се проведе детски футболен турнир, като участие в него взеха два отбора от РПЦ гр. Харманли и два отбора от ОУ „Иван Вазов“. Във втория ден на съревнованието участваха три отбора, съставени от пълнолетни лица от РПЦ, както и един юношески отбор, подсилен от екипа на МОМ. Момчета и младежи от Сирия, Ирак, Афганистан и други държави се включиха в турнира. В мачове по 20 минути, отборите играха всеки срещу всеки. В края на деня отборът от Афганистан грабна победата.

В края на двата дни, изпълнени с радост и емоции, участниците получиха пица, а отборите получиха и по една футболна топка за подарък.

Всички дейности се осъществяват в рамките на проект “Закрила на уязвими мигранти и подкрепа за доброволни връщания и реинтеграция“, финансиран от подкрепата за Спешни мерки по Фонд „Убежище, миграция и интеграция” 2014-2020​с финансовата подкрепа от Европейския съюз и бюджета на Република България.