МОМ отбеляза Световния ден на бежанеца с две спортни събития в София

През изминалата седмица МОМ България, с подкрепата на ВКБООН, проведе две спортни събития за непридружени деца, търсещи международна закрила. Децата играха футбол и крикет в два отделни турнира.

Във футболния празник участие взеха три отбора от Сигурната зона в РПЦ София, кв. Военна рампа, един отбор от Сигурната зона в РПЦ София, кв. Овча купел, отбор на МОМ България, както и отбор, сформиран от релокирани от Гърция непридружени деца. След доста оспорвани срещи турнира беше спечелен от AFG Boys, който се наложи на финала над МОМ България с 3:1.

В крикет събитието участие взеха три отбора от РПЦ София, кв. Военна рампа, които под супервизията на играчи от Националния отбор по крикет на България изиграха много стойностни и равностойни срещи. Финалът беше спечелен от AFG King.

Благодарим сърдечно на Людмил Тренев за предоставената подкрепа и наградите, с които зарадва участниците в крикет състезанието. Не на последно място багодарим и на ВКБООН за предоставения транспорт и за двете спортни събития.

Всички дейности се осъществяват в рамките на проект “Закрила на уязвими мигранти и подкрепа за доброволни връщания и реинтеграция“, финансиран от подкрепата за Спешни мерки по Фонд „Убежище, миграция и интеграция” 2014-2020​с финансовата подкрепа от Европейския съюз и бюджета на Република България.